čtvrtek 1. prosince 2016

Jaké to je, být novinářem?

Studenti 4. ročníku měli možnost napsat své úvahy do Českolipského deníku. Měli jsme na výběr ze dvou témat: Přijímací pohovor očima studenta a Naše představy o prvním zaměstnání.

Byla to pro nás dobrá příležitost, kterou lze v budoucnu zúročit. Vyzkoušeli jsme si, jaké to je, napsat článek do stanoveného termínu s možností vyjádřit své myšlenky a názory. Po hrubém sepsání našich představ, přišly na řadu různé úpravy a korekce a až po těchto krocích byl článek na světě. Zkusili jsme si na vlastní kůži, jaké to je být novinářem a pochopili, že tato profese není jednoduchá, jak si lidé myslí. Není to pouze o napsání všeho, co nás napadne, každý článek musí mít „hlavu a patu“, svou logiku a vhodné užití slov. Po sepsání článků, přišel výběr nejlepších z nich. Autoři vybraných článků byli vyfoceni a článek byl zveřejněn spolu s jejich fotografií v Českolipském deníku. Tak mohl každý, kdo si článek přečetl, uvidět i tvář autora a tím blíže poznat některé studenty SPoSŠ.

Myslím, že pro nás studenty bylo zajímavé, alespoň na chvíli, stát se novinářem, vyzkoušet si tuto práci a ukázat co v nás je. Proto bych na závěr pouze řekla: „Děkuji našim učitelům, kteří nám nabízejí tyto zajímavé zkušenosti, které pro náš život nejsou zbytečné.

Autor: Anna Láslová (4.P)

Žádné komentáře:

Okomentovat