čtvrtek 26. listopadu 2015

Náš výběr ovládl turnaj, postupuje mezi krajskou elitu

V českolipské sportovní hale se 25. listopadu konal turnaj středních škol ve florbale. Turnaje se účastnily čtyři školy z našeho okresu, tři z nich byly z České Lípy (Obchodní akademie, Gymnázium, Sposš) a jedna škola dorazila z Nového Boru (gymnázium).

Obchodní akademie – Sharks SPoSŠ 1:4
V prvním zápase se naše škola střetla s Obchodní Akademií, která nám přišla jako nejhratelnější soupeř (a která se rovněž umístila na poslední příčce). Hned na začátku jsme se ujali míčku a následně ho kontrolovali, většinu času jsme byli usazení na polovině soupeře a k míčku jsme ho skoro nepouštěli. Dokázali jsme si vytvářet šance, ale příliš jsme je nevyužívali, na první gól se čekalo dost dlouho, následně jsme se uklidnili dalšími dvěma góly.

Sharks SPoSŠ – Gymnázium Nový Bor 4:2
Ve druhém utkání jsme se postavili proti gymnáziu z Nového Boru. Již v 18. vteřině jsme se dostali do vedení, ale následně jsme ho ztratili. Soupeř nás v druhé polovině první části výrazně přehrával a dostal se do vedení 1:2. Po pauze jsme zvýšili své tempo a začali jsme soupeře přehrávat, načež se nám podařilo otočit zápas zpátky na naši stranu a vedení jsme už nepustili.

Sharks SPoSŠ – Gymnázium Česká Lípa 3:2
Do poslední zápasu jsme nastoupili s pocitem, že právě teď nás čeká nejtěžší utkání. Zápas jsme plánovali hrát defenzivně a využívat chyby soupeře, což se nám dařilo. Českolipské gymnázium nás sice většinu času přehrávalo, ale my jsme dokázali těžit z rychlých protiútoků. Dvě minuty před koncem zápasu jsme se dostali do vedení a všechny naše síly jsme dali do obrany. Zápas jsme si pohlídali a po třech výhrách jsme se umístili na čele tabulky.

CELKOVÉ UMÍSTĚNÍ:
1. Sharks SPoSŠ
2. Gymnázium Česká Lípa
3. Gymnázium Nový Bor
4. Obchodní Akademie



Nejlepší střelci SPoSŠ:
Tomáš HUDÍK → 4 góly
Dominik FIALA  4
Richard MAREŠ→ 2
Marek HOLAN  1


    Autor: Dominik Fiala (1.P) 

Žádné komentáře:

Okomentovat