čtvrtek 20. března 2014

Londýn 2014

Dne 23. února odcestovalo patnáct studentů spolu s panem učitelem Arnoštem Samešem do Londýna. Pracovní stáže v Anglii se zúčastnili studenti, jenž se nejlépe vypořádali s několika testy a disponovali nejlepšími výsledky.

Náplní dvoutýdenního pobytu, během kterého jsme bydleli u hostitelských rodin, byla každodenní práce (krom víkendu) v dříve přiřazené firmě. U rodin jsme bydleli ve dvojicích i trojicích, avšak v práci jsme většinou pracovali sami. Lišila se také pracovní doba, například já pracoval od desáté hodiny dopolední do 17:00, domů jsem se pak dostal krátce před 18:00.

Do práce jsme se většinou dopravovali metrem, autobusy, vlaky a značnou část cesty jsme ušli také pěšky. Více než větší vzdálenosti, které jsme za den ušli, nebo jakkoliv jinak procestovali, zabolel pohled na ceník všemožných jídel i pití.

V sobotu jsme se společně vydali do centra Londýna a navštívili London Eye, viděli Big Ben, Tower Bridge, Millenium Bridge, Trafalgar Square, Tower of London a nespočet více. Ne všechny památky jsme prozkoumali společně, neboť nás v poledne opustili Dario Becci s Filipem Benešem. Oba odjeli na jih Londýna, kde se na stadionu Craven Cottage konalo utkání fotbalové Premier League mezi domácím Fulhamem a světově uznávanou Chelsea.

V neděli jsme se taktéž vydali do centra, tentokráte už však kvůli nákupům oblečení, suvenýrů i jiných artefaktů. Někteří zde utratili zbytek svých peněz, jiní nikterak nepořídili.
Všichni jsme na konci stáže dostali certifikáty za úspěšně absolvované dva týdny práce. V onen předposlední den zájezdu jsme se navíc dozvěděli, že máme šanci se dostat do Londýna i příští rok, s čímž jsme zprvu nepočítali. Neskutečně nás to potěšilo a namotivovalo, všichni chceme příští rok zpátky!


Londýn si užili zejména studenti prvního a druhého ročníku. Jmenovitě: Marek Holan, Dario Becci, Karina Korsak, Petra Müllerová, Michaela Strnadová (všichni 1. P), Filip Beneš, Jakub Petr, Jakub Pechan, Jan Krabec, Michal Mifek, Robin Berlov, Denis Kadlec, Nikola Valíčková, Tereza Peterová (všichni 2. P), Iva Nesibová (3. P).

Autor: Dario Becci (1. P)

1 komentář: