čtvrtek 31. ledna 2019

Jak jsme vyhráli krajské kolo v soutěži KPBI

KPBI (Kraje pro bezpečný internet) je projekt, který se ve spolupráci s Policií ČR zabývá prevencí kriminality na internetu. Tento projekt ve formě kvízů a interaktivní prezentace vysvětluje problematiku kriminality prostřednictvím moderních technologií. Letos jsme obsadili rekordní počet míst v krajském kole, čtyři místa z pěti. V takto silném složení bylo prakticky nemožné, abychom se nedostali do finále. Krajské kolo pak vyhrál právě jeden z nás, žák 2. ročníku Ludvík Táborský!




Z pohledu zúčastněného
Všichni jsme se ráno sešli na hlavním nádraží v České Lípě a společně vlakem jeli do Liberce. V našem krajském městě se však nikdo z nás extra nevyznal, a tak podle mého soudu byla cesta víc než zajímavá! Kája nás vedla i přesto, že nevěděla, kam jde. Vydatně jí v tom pomohla navigace GPS. Bohužel zvolila trasu pro auta, a tak jsme obcházeli celou ulici. U budovy Krajského úřadu Liberec jsme se objevili  u vjezdu do garáží, čili ze strany.

Prošli jsme skrze recepci, použili výtah, který nezastavuje, pouze jede a případní zájemci do něj musí naskočit! S mou výškou bylo až bolestné tento výtah použít, zato děvčatům se velmi líbil. Nahoře nás uvítala milá paní, jež má na starost zmíněný projekt v tomto kraji. Seznámila nás s formou testu, kterým si projdeme teď v krajském kole. Test byl velmi rychlý. Za necelých deset minut jsme to vše měli za sebou. A Ludvík, můj spolužák, vyhrál! Po skončení testu jsme byli usazeni v konferenční místnosti, kde jsme vyčkali na příchod pana hejtmana Martina Půty. Po krátkém rozhovoru jsme si převzali zasloužené ceny a podáním ruky se s námi všichni přítomní organizátoři rozloučili.


Všichni jsme se v Liberci rozutekli na různé strany, děvčata se vydala na nákupy. A já s Ludvíkem jsme se pomalu vraceli na nádraží. Z celého dne si pamatuju jednu věc velice barvitě, a to cestu zpět! Prošel jsem si centrum Liberce s plnou náručí -  krabicí  XBOXu a se dvěma taškami plnými reklamních předmětů. Milí spolužáci, každý rok se zapojujeme do této soutěže a není poprvé, co jsme se dostali do kraje, či dokonce do finále! Za trochu snahy můžete i vy příště vyhrát hodnotné ceny! Uděláte tím radost jak doma, tak i ve škole. Záleží nám na Vašem úspěchu!

Autor: Josef Debnár (2.P)


Žádné komentáře:

Okomentovat