neděle 11. ledna 2015

Beseda s europoslancem Mgr. Tomášem Zdechovským

Ve středu 7. ledna proběhla na naší škole beseda s panem europoslancem Mgr. Tomášem Zdechovským na téma Chod a práce v Evropském parlamentu

V úvodu besedy nám pan europoslanec vyprávěl, jaké byly začátky a průběh jeho podnikání, ještě než se stal europoslancem, jak budoval firmy a získával zkušenosti, které mu podnikání přineslo. Zmínil také důležitost a podporu Start-up, podporující mladé a začínající podnikatele a inspiroval nás možnostmi stáží v Bruselu. Dále se věnoval tomu, jak se stal europoslancem a co v rámci svého mandátu prosazuje a na čem pracuje. Plynule přešel k velmi zajímavým tématům, jako je česká ekonomika, postavení České republiky ve světě a v Evropě, možnosti využití Evropských fondů a jak vidí vývoj a budoucnost Evropské unie. V rámci besedy jsme měli velký prostor na dotazy, které se týkaly nejrůznějších témat od minimální mzdy, přijetí Eura až po nejoblíbenější trávení volného času. Dozvěděli se také, že se pan europoslanec Zdechovský věnuje literární činnosti. Besedu ukončil s přáním, abychom využívali kritické myšlení, ověřovali si informace a přemýšleli v širších souvislostech.

Jsme velmi rádi, že si pan europoslanec Mgr. Tomáš Zdechovský vybral právě naší školu. Studenti besedu hodnotili jako nejzajímavější v letošním školním roce a odnesli si velmi zajímavé a motivují poznatky. Panu Zdechovskému děkujeme za návštěvu a přejeme mu mnoho pracovních úspěchů a šťastnou cestu zpět do Bruselu.

Žádné komentáře:

Okomentovat