sobota 25. ledna 2014

Lukáš Chyna na soustředění s juniorskou reprezentací!

Česká Lípa má další hráče, kteří dostanou příležitost se ukázat v jedné z národních reprezentací. Ve čtvrtek, na speciálním tréninku juniorské reprezentace, šlo o talenty FBC a jedním z nich je právě student prvního ročníku na SPoSŠ Lukáš Chyna. Zaujal trenéra Luďka Beneše na přátelském dvojutkání mužů proti Tatranu Střešovice, kde dostal dostatečný prostor, který dokázal proměnit až v nominaci na pravidelný sraz juniorské reprezentace. Stal se tak hráčem, který bude mít možnost v budoucnu navléknout dres národního týmu. Hned po čtvrtečním tréninku se přesunul na víkendovou akci v Plzni, kde reprezentoval Liberecký kraj v turnaji dorosteneckých výběrů. Držíme Lukášovi palce!

Jaké jsou pocity Lukáše? Jaké jsou jeho sportovní cíle?
„Pocity jsou to krásné, trénovat s národním týmem a zároveň s nejlepšími hráči České republiky je super! Je to sen každého hráče a málokomu se to povede splnit, já to štěstí měl. Každý rok si kladu postupné cíle v rámci možností i nemožností. Letos jsem si řekl, že se chci probojovat do kádru Českého národního mužstva juniorů a zároveň reprezentovat Liberecký kraj. To se mi zatím splnilo i nad mé očekávání. Nyní mám hlavní cíl udržet se v juniorské reprezentaci a za rok a půl jet na Mistrovství světa juniorů. Příští sezonu, až mi to věk dovolí, bych se chtěl probojovat do českolipského "A" týmu mužů a zahrát si s nimi play off extraligy!“

Lukáš Chyna – ročník 1997, v letošní sezóně odchytal 20 ligových utkání s průměrem obdržené branky 4,1, od začátku sezóny se připravuje s „A“ týmem mužů. Student SPoSŠ.

Zdroj: http://www.fbcceskalipa.cz



1 komentář: