pátek 30. října 2015

Jazykový pobyt v Drážďanech

Koncem října se skupina deseti studentů z naší školy vydala na týdenní poznávací zájezd do Drážďan. Ještě před samotným odjezdem bylo potřeba napsat test, jehož výsledek rozhodl o tom, kdo se zájezdu zúčastní. Nakonec byla cesta skoro dámskou záležitostí, jelikož z desítky vybraných byli pouze dva chlapci.

Náplní celého zájezdu byla nejen výuka německého jazyka, ale také poznávání pamětihodností. Naším novým domovem se na týden stala moderní, nově postavená vysokoškolská kolej. Bydleli jsme v pokojích vybavených vlastní koupelnou a malou kuchyňkou. Kolej se nacházela nedaleko samotného centra Drážďan a bonusem pro ty, kteří bydleli ve vyšších patrech, byl nádherný výhled do okolí. Jelikož jsme se celý týden stravovali ve vysokoškolské menze, zjistili jsme, že tamní jídlo se dá dokonce i jíst, a že není vůbec tak hrozné, jak jsme si na začátku všichni mysleli.

Během celého týdne jsme měli možnost poznat Drážďany z různých zorných úhlů. Zhlédli jsme spousty památek, mezi které patří například Zwinger, Goldener Reiter, Semperoper, Fürstenzug, Albertinum a také Ressidenzschloss, kde jsme mohli vidět Neues Grünes Gewölbe. Dalším cílem byla muzea jako například Deutsches Hygiene Museum a Museum für deutsche Volkskunst.

Zážitkem pro mnohé z nás byla návštěva Gläserne Manufaktur, ve které se vyrábí nejluxusnější model firmy Volkswagen, a to Phaeton a také jeden z vozů řady Bentley. Celý proces kompletace obou vozů probíhá ručně a v celé „manufaktuře“ je jen pár robotů, které jsou pro výrobu vozů nezbytné. Nedílnou součástí návštěvy Německa je také návštěva tamních obchodů jako je Primark, a tak i sem jsme během našeho pobytu několikrát zavítali. Třešničkou na dortu našeho kulturně-vzdělávacího pobytu v Drážďanech byla návštěva Frauenkirche, který právě v těchto dnech slaví 10. výročí svého znovuotevření.

Za nás za všechny musím říct, že celý zájezd jsme si všichni užili a i přes to, že jsme nachodili desítky kilometrů, to stálo za to. Já osobně si myslím, že by si tento pobyt všichni účastníci klidně zopakovali. Děkujeme paní učitelce Pecháčkové, která s námi tento zájezd absolvovala.


Autor: Nikola Valíčková

Žádné komentáře:

Okomentovat