čtvrtek 10. září 2015

Florbalový klub organizuje další zajímavou akci

Florbalový klub FBC Česká Lípa pořádá další charitativní projekt, s nímž je spojena také jedna netradiční akce. Tentokrát půjde o událost věnovanou handicapovaným spoluobčanům na Českolipsku. Harmonogram celé akce startuje v sobotu 12. září v 11:00 ve sportovních halách u Kauflandu a je věnovaný všem, kteří se i přes svůj handicap nebojí vyzkoušet různé hry a sportovní disciplíny. „Pomocí různých kompenzačních pomůcek umožníme i těm bez handicapu okusit, jaké to je, sportovat s různými typy omezení,“ říká organizátorka celé akce a kapitánka týmu žen FBC Česká Lípa Martina Gabrielová. Účastníci akce si budou moci dle vlastních možností vyzkoušet běh s vodičem, volejbal v sedě, florbal na kolech nebo třeba lukostřelbu, pro kterou si zájemci především z řad dětí mohou na památku ve výtvarném koutku vytvořit vlastní terč.


„Sportovní akci tohoto typu pořádáme poprvé, ale věříme, že se s tím zdárně popereme a položíme tak základní kámen k tradici, která podpoří sport handicapovaných na tomto okrese,”
říká Martina Gabrielová.

To ale není vše. Na tuto akci, která je organizována za podpory firmy VEOLIA, totiž navazuje také charitativní akce s názvem „Světluška svítí v týpí“, která bude probíhat v blízkosti sportovních hal. Touto zajímavou akcí bude završena celotýdenní „Sbírka pro Světlušku“, kterou organizuje turistický oddíl TOM Chippewa.

Aktivním účastníkům akce doporučujeme vzít si s sebou vhodné oblečení a sportovní obuv. V džínách a návlecích to jde také, ale snížíte tak šanci na to, vyhrát některou z cen, které jsou určené pro nejlepší sportovce akce.

Florbalový oddíl touto akcí volně navazuje na sérii předešlých charitativních akcí, jako byly akce Kalendář, který zahřeje, jehož výtěžek šel na nákup termolůžka na dětské oddělení českolipské nemocnice, Koblížek pro Jiříka, kdy se během akce v rámci Euro Floorball Tour vybralo pro Jiříka Ulmana přes třicet tisíc korun. V nemocnici pak mohou děti koukat na několik nových televizí. V povědomí pak jsou jistě i každoroční akce Večer plný dárků, kdy FBC rozděluje několik desítek tisíc korun do dětských domovů, speciálních škol, charit apod.

„Díky velikosti našeho klubu je pomoc automatickou věcí. Náš klub sdružuje několik stovek sportovců, kterým fandí nejenom rodina, ale dokážeme již přitáhnout za naším sportem i širokou veřejnost. Právě díky široké základně můžeme pořádat podobné akce, které vždy skončí velkým úspěchem. Charita dodává našemu sportování jiný rozměr a hlavně učí naše mladší členy přistupovat k těmto věcem s rozumem a citem,” dodává Štěpán Slaný.

Přijďte na akci pořádanou florbalovým klubem FBC Česká Lípa, ať už jako aktivní účastníci nebo diváci a podpořte tak sport handicapovaných na Českolipsku!

Žádné komentáře:

Okomentovat